Veshje popullore burri

StatusiHistoriku


Veshje popullore e burrit- Krahina e Drenicës. Elementi më tipik i kësaj veshje janë tirqit të cilët kanë formën e pantollonave të ngushta prej zhgunit me ngjyrë të kaftë. Është barte deri në shek. XX, e në raste të veçanta edhe sot.Emërtimet dhe Referimet


Numri Unik: 003975


Emri: Veshje popullore burri


Klasa: N.A.


Institucioni: Muzeu i KosovësLokacioni


Shteti: Kosove


Komuna: Skënderaj


Qyteti/Fshati:


Lokaliteti:


Kodi Postar:


Emri i rrugës:Lloji funksional dhe datimi


Lloji (Tipi): E Luajtshme


Periudha:


Shekulli: XX