Kulla e Lah Selmanit

Statusi


Lloji i Mbrojtjes: Nën mbrojtje të përhershme Data e Mbrojtjes: 02-193/80


Lloji i Mbrojtjes: Nën mbrojtje të përkohshme Data e Mbrojtjes: 2012Historiku


Familja Loshaj për të plotësuar kushtet e jetës si dhe të mbrojtjes në fund të shek. XVIII ndërtoi kullën tri katesh. E tëra është nga guri, qoshet janë të realizuara nga gurët e përpunuar. Kulla me bazament katërkëndësh kënddrejtë është djegur nga forcat serbe më 1998. Tani ekzistojnë vetëm muret. Vlerësimi: Nëse intervenohet mund të ruhet.Emërtimet dhe Referimet


Numri Unik: 002827


Emri: Kulla e Lah Selmanit


Klasa: Monument


Institucioni: QRTK – PejëLokacioni


Shteti: Kosove


Komuna: Deçan


Qyteti/Fshati: Fshati Carrabreg i Epërm


Lokaliteti: Carrabreg i Epërm


Kodi Postar: 51000


Emri i rrugës: Carabreg i Epërm -DeçanLloji funksional dhe datimi


Lloji (Tipi): Arkitektuale


Periudha: Moderne


Shekulli: XVIII